Bölüm 3: İçerik Geliştirmeye Giriş

3.2 Dil Ayarları, Komut ve Geri Bildirimleri Değiştirme

H5P’de varsayılan dil ayarlarını “Ayarlar ve Metinler” kısmındaki “Dil (Language)” seçeneklerinden değiştirebilirsiniz.

Dil Seçimi

H5P’de dil olarak “Türkçe” seçildiğinde, uygulamada Türkçeleştirme süreci henüz tamamlanmadığı için ara yüzde bazı kısımlar “İngilizce” olarak kalabiliyor.

Yönergelerin Görüntüleneceği Dili Ayarlama

Böyle durumlarda öğrencinin göreceği ekranı değiştirebilirsiniz. Varsayılan dili “İngilizce” olarak seçtiğimizde ekran görseldeki gibi görüntülenecektir.

Dil Değişimi ve Yönergelerin Görüntülenmesi

Öğrenci kendi ekranında, komutları ve geri bildirimleri burada ayarladığınız şekilde görecektir.

Dilin Tekrar Değiştirilmesi

Başka bir örnek olarak bu görselde de henüz Türkçeleştirme işlemi tamamlanmamış olan “1’den 6’ya” kadar işaretlediğimiz kısımları kendinize göre uyarlayabilirsiniz. (Öğrencilerinizin sınıf ve yaş seviyelerine uygun bir iletişim dili kullanmanız dersin başarısını artıracaktır.)

İstediğiniz değişiklikleri yapıp kaydettikten sonra öğrenci sizin yaptığınız değişiklikler doğrultusunda uygun komut ve geri bildirimlerle karşılaşacaktır.

Yönergede Yapılan Değişikliğin Görüntülenmesi

Önceki ekranın 2 numaralı alanında “Kontrol et” şeklinde değiştirdiğimiz kısım H5P’de “Türkçe” olarak ve bizim yaptığımız değişiklikten sonra Şekil 14’teki gibi görünür.

“Kontrol Et” şeklinde değiştirdiğimiz kısım H5P’de Türkçe ve bizim yaptığımız değişikliği uygulayarak görseldeki gibi görünür.