6.8.9 Zaman Sayacı (Timekeeper)

Zaman sayacı etkinliği farklı amaçlarla kullanabileceğiniz bir etkinlik türüdür. Öğrencilere belirli bir metin verip o metni o sürede okumalarını isteyebilir veya herhangi bir yarışma programında ileriye doğru zaman sayacını çalıştırabilirsiniz. Zaman sayacı her seferinde kayıtları sizin için tutacaktır veya zaman sayacını geriye doğru sayım için kullanabilirsiniz. Bizim örneğimizde, verilen bir metni ne kadar sürede okunduğuna ilişkin bir etkinlik görüyorsunuz.

“Zaman Sayacı” Öğrenci Ekranı

Diğer etkinliklerimizde olduğu gibi “Başlık (01)” kısmından “Üst Veri (01)” ve “Metin (02)” alanından etkinliğin ismini girin. “Tanım (03)” kısmından yapacağınız etkinliğe ilişkin kısa bir tanım girebilirsiniz. Bizim örneğimizde buraya okunması gereken metnin girişini gerçekleştirdik.

“Zaman Sayacı” Ayarlar

Üç farklı zaman sayacımız mevcuttur. Bunlardan kullanmak istediğiniz birini seçebilirsiniz. Sayım Türleri

• Verilere ve Zamana Geri Sayım (Count down to data and time)
  • Belirli Bir Zamandan (Tarihten) İtibaren Geri Sayım (Count down from a certain time)

“Zaman Sayacı” Mod Ekranı

Etkinlik şu an beta aşamasındadır. İkinci seçenekteki belirli bir tarihten itibaren geriye doğru sayım için İngiliz takvim sistemini kullanmakta olup Türk takvim sistemine göre giriş yaptığınızda hata ile karşılaşabilirsiniz. (İlk girdiğiniz tarihi ay olarak görmektedir.) Seçiminize bağlı olarak “Start Time (02)” alanından sayımın başlayacağı tarihi veya geriye doğru sayımda hangi saatten başlayacağınızı seçebilirsiniz.

Kronometre

Zaman Biçimi

“Detaylı (verbose) (01)”den gün, ay, saat cinsinden veya sadece saat cinsinden (Time Code) şeklinde seçim yapabilirsiniz. İlkinde; geri sayım ay, gün, saat olarak geriye doğru sayarken ikincisinde toplam süre saat cinsinden geriye doğru saat, dakika, saniye olarak geriye doğru sayacaktır. Zaman bitiminde “Timer signal (02)” kısmından çalmak üzere bir ses dosyası da yükleyebilirsiniz.

Zaman Biçimi