6.8.10 İmla / Yazım (Pick The Symbols)

İmla H5P’nin noktalama işaretlerinin kullanımı ile ilgili değerlendirme yapmak için geliştirilmiştir. Etkinlik kabaca her boşluğu açılır kutu hâline getirip listeden uygun boşluklara yerleştirilmesi için seçenek sunar.

“İmla” Öğrenci Ekranı

Tüm etkinliklerde olduğu gibi başlığın hemen yanında yer alan “Üst Veri (Metadata) (01)” kısmından “Üst VeriTelif ve “Lisans” bilgilerini (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) girin. “Metin (02)” alanına etkinliğin ismini girin. “Yönerge (Task description) (03)” bölümüne etkinlikte ne yapılacağına ilişkin gerekli yönergeleri yazın.

“İmla” Öğrenci Ekranı

“Metin (Text) (01)” alanına imla kontrolü yapılacak olan metni yazın. “Semboller (Symbols) (02)” bölümüne ise metinde kullandığınız noktalama işaretlerini girin. Davranış ayarları, ayarlar ve metinlerden ihtiyaç duyduğunuz değişiklikleri yapın. Yaptıklarınızı kaydetmeyi unutmayın.

Metin ve Semboller