6.7.4 KewAr (QR) Kodu (KewAr Code)

Öğretmenlerin H5P içinde eyleme geçirilebilir “QR Kodları (Hızlı Yanıt Kodları)” oluşturmasına olanak tanır. Öğrenciler bu sayede telefonlarından kodu okutarak belirlenen içeriğe kolayca ulaşabilir.

“KewAr Kodu” Öğrenci Ekranı

“Başlık” kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Code Type (03)” kısmından ne tür bir “Kod” kullanacağınızı seçin. Seçtiğiniz türe göre
“URL (Bağlantı) (04)”ü kopyalayın.

Ayarlar

“Ayarlar ve Metinler” bölümünden “Code color (01)” kısmından kodların rengini, “Backround color (02)” kısmından zemin rengini, “Maximum size (03)” kısmından kod boyutu, “Horizontal aligment (04)” kısmında kodun -sağda, solda veya merkezde- nerede olacağına karar verin. “Ayarlar ve Metinler (05)” alanından ayarlarınızı detaylandırabilirsiniz.

Davranış Ayarları