6.7.2 Akordiyon (Accordion)

Sınırlı sayfa alanında birçok bilgi sunmanın bir yolu olarak Akordiyon”u kullanabilirsiniz. Büyük bilgi ekranları bazen öğrencilere karışık ve sıkıcı gelebilir fakat açılır menüler gibi dikey olarak alt alta sıralanan sayfalar, hazırlanan metni çok daha düzenli ve akıcı gösterir. Ayrıca öğrenci hangi başlığı okuyacağını da kendisi belirlemiş olacaktır. Örneğin, bir kitabın bölümlerini yüklediğinizde öğrenciler ihtiyaçları olan bölüm başlıklarını bulacak ve hızlıca okumalarını yapacaktır. “Akordeon” içerik türü yüksek düzeyde erişilebilirdir ve W3C (World Wide Web Consortium), WAI (Web Erişilebilirlik Girişimi) ARIA (Erişilebilir Zengin İnternet Uygulamaları) standardıyla uyumludur.

“Akordiyon” Öğrenci Ekranı

“Başlık” bölümündeki Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. Paneller Ekle”yi seçin. Ardından Başlık (03)” ve Metin (04)” ekleyin.

Temel Ayarlar

Yeni paneller ekleyerek etkinliğinizi oluşturun. “Yeni Panel Ekle”yi tıkladıktan sonra “Başlık (01)” ve “Text (02)” alanlarını doldurmayı unutmayın.

Panel Ayarları
Not: Ne yazık ki bu etkinliğe resim ekleyemezsiniz ancak bu etkinlikte H5P’nin zengin metin düzenleme özelliğine sahipsiniz.