6.6.6 Sanal Tur 360° (Virtual Tour 360°)

Sanal Tur (360°) içerik türü, kullanıcıların tek bir web tarayıcısı kullanarak birden çok 360° lik ortama “Soru”, “Metin” ve “Etkileşim” eklemesine olanak tanır. Örneğin, sanal ortamda 360° lik bir üniversite turu gerçekleştirebilir ve bu tur esnasında görüntülere “Açılır Metinler, Harici Resimler, Videolar, Görüntü Etkin Noktaları” ekleyebilir veya bir diş kliniğini gezerken tıbbi aletlerin üzerine tıklandığında bunların ne işe yaradıklarına dair videoların çıkabileceği etkileşimli noktalar ekleyebilirsiniz.

“Sanal Tur” Öğrenci Ekranı

Başlık kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” tıklayarak açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazınız. “New Scene (03)” bölümünden yeni sahneler ekleyin. “Global Audio (04)” kısmından varsayılan olarak tüm sahneler için kullanılabilen bir ses parçası ekleyin. “Scene Rendering Quality (05)” sahne görüntü kalitesi alanından ise bir sahneyi oluşturmak için kullanılan genişlik ve yükseklik bölümlerinin boyutunu seçin.

Sahne Seçimi

“New Scene” kısmından “Sahne Tipi (01)”e karar verin ve ardından “Başlık (03)” belirleyin. Hazırladığınız “Görüntüleri (03)” yükleyin ve “Açıklayıcı Metin (04)” ekleyin. “Düğme Şekline (Yeni sahne için ‘ok’ veya fazla bilgi için ‘artı’) (05)” karar verin. Son olarak “Ses” veya “Müzik (06)” kullanmayı düşünüyorsanız dosyanızı yükleyin.

Yeni Sahne Ekleme

Aynı işlemleri (01) tekrarlayarak etkinliğinize yeni sahneler (02) ekleyin. “Behavioral Settings”ten detayları ayarlayın.

Not: “Sanal Tur”a aşağıdaki H5P içerik türlerini ekleyebilirsiniz: Metin, Resim, Ses (Hem tüm Sanal Tur” için oda / sahne başına hem de sahnelerde düğme olarak), Video, Tek Seçenekli Küme, Etkileşimli Özet, Diğer Sahnelere Bağlantılar

Yeni Sahne Ekleme