6.6.4 Dokümantasyon Aracı (Documentation Tool)

Bu araçla hedefinize yönelik değerlendirme araçlarını toplu bir metin görünümüne sahip olacak şekilde düzenleyebilirsiniz. Aynı metin içinde çeşitli araçları da kullanabilirsiniz. Örneğin; “Form Sihirbazı, Test, Boşluk Doldurma” etkinlikleri ekleyebilir, içeriğin sonunda öğrenciden ayrıca bir “Dosya” yüklemesini isteyebilirsiniz. Böylece bu aracı “Ödev Hazırlama, Form Doldurma, Belge Yükleme” gibi hedefe yönelik amaçlar doğrultusunda kullanabilirsiniz.

Vaka Analizi Öğrenci Ekranı

Başlık kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesinden açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Heading (03)” kısmına ana başlığı yazdıktan sonra “Page Ekle” butonundan sayfanızı ekleyin. “Page type (04)”ten sayfanızın “Standart, Hedef, Hedef Değerlendirme” veya “Belge İndirme” türlerinden hangisi olacağını seçin.

Temel Ayarlar

“Elements’’ bölümü “Page Type (01)”den sayfa türünü seçin. “Başlık” girip “Üst Veri (02)” girişini tamamladıktan sonra “Ögeler” bölümü “Öge Türü (03)”ten ögenizi “Metin”, “Metin Girişi Alanı” veya “Görsel” türlerinden biri olarak seçin.

Sayfa Türü Ekleme ve Düzenleme

Sayfalardan standart sayfada olduğu gibi “Hedef” sayfası “Hedef Değerlendirme Sayfası” ve “Belge Dışa Aktarma Sayfaları” da oluşturabilirsiniz. Belgeyi dışa aktarmak için “Dışa Aktarma Sayfası” eklemeyi ve gerekli ayarları yapmayı unutmayın.