6.6.3 Sütun (Column)

“Sütun” aracı, H5P’nin diğer araçlarına da ev sahipliği yapabilen bir etkinlik türüdür.

“Sütun” Öğrenci Ekranı

H5P’nin içerisinde mevcut olan ve buraya kadar pek çoğunu anlattığımız araçları “Sütun” ile tek bir sayfada alt alta kullanabilirsiniz. Örneğin, “Görüntü Etkin Noktaları” aracından sonra öğrencilere bir test yapabilir, ardından “Ses” dosyasıyla yola devam edebilirsiniz. “Sütun” aracıyla bütünleşik olarak kullanabileceğiniz diğer H5P araçları şunlardır:

• Akordiyon (Accordion)
  • Görüntü Karıştır (Agamotto)
  • Ses (Audio)
  • Ses Kaydedici (Audio Recorder)
  • Boşlukları Doldur (Fill in the Blanks)
  • Kolaj (Collage)
  • Ders Sunumu (Course Presentation)
  • İletişim Kartları (Dialog Cards)
  • Dokümantasyon Aracı (Documentation Tool)
  • Sürükle ve Bırak (Drag and Drop)
  • Kelimeleri Sürükle (Drag the Words)
  • Cevabı Tahmin Et (Gues the Answer)
  • Iframe Yerleştirici (Iframe Embedder)
  • Görüntü Etkin Noktaları (Image Hotspots)
  • Etkin Noktayı Bul (Find the Hotspot)
  • Görüntü Kaydırıcı (Image Slider)
  • Etkileşimli Video (Interactive Video)
  • Kelimeleri İşaretle (Mark the Words)
  • Hafıza Oyunu (Memory Game)
  • Çoktan Seçmeli (Multiple Choice)
  • Anket (Questionnaire)
  • Soru Seti [Quiz (Question Set)]
  • Tek Seçimli Set (Single Choice Set)
  • Özet (Summary)
  • Zaman Çizelgesi (Timeline)
  • Doğru / Yanlış Soru (True / False Question)
  • Twitter Kullanıcı Akışı (Twitter User Feed)

“Sütun”da kullanılan içerik araçlarından bazıları tek başına kullanılabilen içerik türleri değildir. Sütun ve diğer araçları destekleyici nitelikte araçlar şunlardır:

• Bağlantı
  • Tablo
  • Metin
  • Görsel
  • Video

Başlık kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “List of Column Content (03)”ten kullanacağınız aracı seçin ve içeriği hazırlayın veya bir içeriği aktarın. (Yukarıdaki listede bulunan etkinlik türlerinden birini seçebilirsiniz). İçeriği “Sütun Sırasına (04)” göre yukarı veya aşağı olacak şekilde yeniden sıralayın. Yeni içerik eklemek için “Content Ekle (05)” butonuna tıklayın.

Temel Ayarlar

Bir metin örneğini aşağıda görmektesiniz. “İçerik Türü”nden “Metin (01)” ve “Metin Gövdesi (02)”yi girin ve “Etkinliğin Yerleşim Şekli (03)”ü belirleyin.

Yeni İçerik Ekleme

Daha önce hazırladığınız H5P etkinliklerinizi “Sütun”da kullanmak için H5P’nin kopyala-yapıştır işlevlerini kullanabilirsiniz.