6.5.4 Kelime Setini Söyle (Speak the Words Set)

Öğrencilerin kendi seslerini kullanarak cevaplayabilecekleri bir dizi soru oluşturma etkinliği hazırlayabilirsiniz. Kelimeleri Söyleetkinliğinden farkı ise sesli yanıtlamayı birden fazla soru için gerçekleştirebiliyor olmasıdır. Yine bu uygulamayı en iyi şekilde dil öğretiminde veya küçük yaştaki öğrencilerin konuşma becerilerinde kullanabilirsiniz.

“Sözcük Kümesini Söyle” Ana Ekran

“Başlık” kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Introduction” kısmının görüntülenmesini istiyorsanız “Display introduction (03)”ü işaretleyin. “Task Description (03)” alanından etkinlikle ilgili yönergeyi yazın. “Describe task” kısmına öğrencinin yapması gereken görevi yazın. “Accepted answer (04)”e doğru kabul edilecek cevabı, “Incorrect answer”a doğru kabul edilmeyecek cevabı yazın.

Temel Ayarlar

“Başlık” kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazınız. “Introduction” kısmın görüntülenmesini istiyorsanız “Display ıntroduction (03)”ü işaretleyin. Describe Task (03)” alanından etkinlikle ilgili yönergeyi yazın. “Accepted answer (04)”a doğru kabul edilecek cevabı, Incorrect answer’a doğru kabul edilmeyecek cevabı yazın. “Item ekle (05)” butonuyla yeni cevabı, “Question ekle (06)” ile de yeni soruyu ekleyin.

Kelime Seti Giriş

“Incorrect answer text (01)” alanından doğru cevap verilmediğinde gösterilecek metni, “Correct answer text (02)” alanından ise doğru cevap verildiğinde gösterilecek metni girin. “Language of speech input (03)” kısmından da hangi dilde ses kaydı alacağınızı seçin.

Not: Öğrencilerinizin denemelerini doğru bir şekilde değerlendirebilmek için “Language of speech input” alanından doğru konuşma dilini seçmeyi unutmayın.

“Overall Feedback” bölümünden geri bildirime ilişkin ayarlamaları yapın.

Geri Bildirim Ayarları

“Ayarlar ve Metinler” kısmından “Kelime Setini Söyle (Speak the words)” yazısının yanındaki açılır menü işaretine tıklayın, açılan “Retry (Yeniden Dene)” kısmında bulunan ses kaydedici üzerinde görünecek yazıların neler olacağını belirleyin.

Ayarlar ve Metinler