6.5.2 Ses Kaydedici (Audio Recorder)

“Ses Kaydedici”yle kendi sesinizi kaydedebileceğiniz gibi öğrenciler de seslerini kaydedebilirler veya siz herhangi bir kaydı “wav” olarak oynatıp indirebilirsiniz. Bu da oldukça keyifli bir etkinliktir. Öğrenciler kendi seslerini kaydedip “wav dosyası” olarak gönderebilirler. Onların düşüncelerini sesli bir biçimde etkinliğe ekleyebilir veya başka bir fikir olarak dil eğitimi için hazırladığınız içerikte kelimeleri siz seslendirebilirsiniz. Uygulamanın şu an için tek olumsuz yönü sınırlı tarayıcı (Edge, Chrome ve Firefox) desteğine sahip olmasıdır.

“Ses Kaydedici” Ana Ekran

“Başlık” kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Task Description (03)” alanından öğrencilerin hangi konuda ses kaydı yapacağını açıklayın.

Ayarlar

“Ayarlar ve Metinler” kısmından “Ses Kaydedici” yazısının yanındaki açılır menü işaretine tıklayın ve mevcut ses kaydedici üzerinde görünecek yazıların neler olacağını belirleyin.

Diğer Ayarlar