6.4.6 Şenlik Takvimi (Advent Calendar)

Bir duvar takviminin görüntüsünü bilirsiniz. Bu takvimde herhangi bir gün karesinin üzerine tıklandığında içeriden video, ses veya yazı çıktığını düşünün. İşte “Şenlik Takvimi” bunu gerçekleştirmenizi sağlar. Örneğin, 1900 yılına ait bir takvim sayfasının günlerinden yazarların eserlerine dair kısa bilgilendirme videoları çıkmasını ayarlayabilirsiniz. Bu deneyim, öğrencilere, hediye açma hissini verecektir.

“Şenlik Takvimi” Öğrenci Ekran

Başlık kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Doors (03)” alanından yükleyeceğiniz “Kapı Görselini”, “Görselin Arka Plan Resmini (04)” ve “İçerik Türünü (05)” (ses, resim, bağlantı, video metin vb.) belirleyin. Bu şekilde istediğiniz kadar “Kapı” ekleyebilirsiniz.

Temel Ayarlar

“Behavioural Settings”ten “Takvim Arka Planı (01)” için bir görsel ve aynı şeklide “Arka Plan Müziği (02)” için müzik belirleyebilirsiniz. “Kar Yağışı (03)” efektini, “Kapı Resmine (04)” ilişkin görüntüleri ve detayları yapılandırabilirsiniz. Son olarak “Design (05)” modunu açarak ileri bir takvim gününe ait içeriklerinizin görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

Davranış Ayarları