6.4.5 Görüntü Eşleştirme (Image Pairing)

“Görüntü Eşleştirme” etkinliği, “Hafıza Oyunu”nda olduğu gibi kart çiftlerinden oluşur. Buradaki fark eşleştirilen kartların aynı olma zorunluluğunun olmamasıdır. Bu, farklı görüntüler arasındaki bağlantıları birlikte verebileceğiniz iyi bir etkinliktir. Örneğin; öğrencilerden hayvanları coğrafi konumlarıyla, araba modellerini üretici firma amblemleriyle, ülkeleri bayraklarıyla eşleştirmelerini isteyebilirsiniz.

“Görüntü Eşleştirme” Öğrenci Ekranı

Başlık kısmındaki “Üst veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Task Description (03)”e yönergeleri yazın.

Temel Ayarlar

“Cards” alanından “Birinci Kart Görselini (01)” ve “Alternatif Görseli (02)”, sonra bu kartla eşleştirilecek olan “Diğer Kartın Görselini (03)” ve “Alternatif Görseli (04)” girin.

İçerik Girişi ve Düzenleme

“Behaviorual Settings”ten etkinliğin “Tekrar Oynanıp Oynanmayacağı”nı işaretleyerek belirleyebilirsiniz. “Ayarlar ve Metinler (02)” ile ilgili ayarları yapın.

Davranış Ayarları