6.4.3 Bilgi Kartları (Flash Cards)

Görüntüler, sorular ve destekleyici metinlerle öğrencilerin bilgilerini sınav benzeri bir formatta hızlıca test etmek için idealdir. Bu araçla belirlediğiniz görsel destekli sorularla öğrencilerden her görselli soru için doğru bir cevap vermesini isteyebilirsiniz. Örneğin, farklı ülkelerde sembol hâline gelmiş eserlerin fotoğraflarını yükleyerek öğrencilerden bu eserlerin hangi ülkede veya şehirde olduğunu yazmasını isteyebilirsiniz. Benzeri şekilde dil, bahçıvanlık, işletme gibi alanlarda da bu kartları tercih edebilirsiniz.

“Bilgi Kartları” Öğrenci Ekranı

Başlık kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Görev Tanımı (03)” kısmını doldurun.

Ayar Ekranı

“Kartlar” bölümünden “Sorunuzu (01)” ve “Answer” kısmından “Cevabı (02)” yazın ve “Image” kısmından etkinlikte kullanacağınız “Görseli (03)”, “Alternative text for image (04)”ten görseli tanımlayacak bir “Metni”, “İpucu (05)”ten cevap için “İpucunu” ve “Card Ekle (06)”dan da “Yeni Bir Kartı” ekleyebilirsiniz.

Temel Ayarlar

“Çözümü Göster” düğmesine tıklandığında giriş yapmaya yönlendirmek için “Çözüm Görüntülenmeden Önce Kullanıcı Girişi Gereksin (01)” bölümünü ve cevabın “Büyük-Küçük Harf Duyarlı (02)” olması için seçenekleri işaretleyin.

Davranış Ayarları
Unutmayın! “Bilgi Kartlarıuygulaması alternatif cevapları veya yazım yanlışlı cevapları kabul etmez.