6.4.1 Hafıza Oyunu (Memory Game)

Bu etkinlikle klasik hafıza oyunları oluşturabilir ve öğrencilerin hatırlama seviyelerini eğlenceli bir şekilde test edebilirsiniz. Üstelik kart görsellerine ek olarak metin, ses ve video da ekleyebilirsiniz. Birbirinin aynısı veya aralarında ilişki bulunan nesneleri eşleştirmede kullanabilirsiniz. Bu etkinlikten puan alınabilmekte ama puanlar “Not Defteri”ne gönderilemediği için değerlendirmede kullanılamamaktadır.

“Hafıza Oyunu” Öğrenci Ekranı

“Başlık” kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “İmage (03)” bölümünden kullanacağınız resmi yükleyin. “Cards” bölümüne “Card Ekle (04)” kısmından yeni kart ekleyebilirsiniz. “Alternative text for Image (05)”, eklediğiniz görüntünün ismini girebilirsiniz. “Alt Metin ve Fare İmleci Tanıtım Metni”nden kapsayıcılık ve görme kusurları vb. hususları göz önünde bulundurarak bilgi girişlerini yapın. “Audio Track (06)” bölümünden ses dosyası ekleyebilir, “Matching Image (07)” kısmından eşleşme için farklı resim kullanacaksanız bunu ekleyebilirsiniz.

Temel Ayarlar

“Alternative text for Matching Image (01)” bölümünden ikinci resmin ismini, “Matching Audio Track (02)” kısmından ikinci resim için ses dosyasını, “Description (03)” kısmından ise açıklamayı ekleyebilirsiniz. “Davranış Ayarları” bölümünden kartları kare şeklinde konumlandırmak için “Position the cards in a square (05)”i işaretleyin.

Temel Ayarlar

“Look and feel” bölümü “Theme Color (01)” kısmından etkinliğin resmini ve “Cart Black (02)” kısmından da etkinlikteki kartları kapalı durumda gösterecek resmi ekleyebilirsiniz. “Ayarlar ve Metinler (03)”den ihtiyaç duyduğunuz değişiklikleri yapın.

Davranış Ayarları