6.3.8 Anket (Questionnaire)

Anket etkinliğiyle kısa ve açık uçlu soru-cevap etkinliği yapabilirsiniz. Örneğin; ders içeriği, kişilerin geri dönüşüme ne kadar dikkat ettikleri veya öğrencilerin gelecekleriyle ilgili neleri hayâl ettikleri hakkında anketler oluşturabilirsiniz.

“Anket” Etkinliği Öğrenci Ekranı

“Başlık” kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Questionnaires Elements (03)”ten “Library (04)” kısmına tıklayıp açık uçlu soru türünü mü yoksa basit çoktan seçmeli soru türünü mü kullanacağınızı belirleyin.

Ayar Sayfası

Açılan satırlara “Sorunun Adını ve Metaverisini (Üst Veriyi) (05)” yazın. “Question or description (06)”ya soruyu veya yönergeyi, “Placeholder text (04)”e, kullanıcı alana yazı yazmadan önce görüntülenecek metni yazın. Son olarak “Zorunlu Alanın (08)” zorunlu olarak cevaplanıp cevaplanmayacağını işaretleyin.

“Cevabınızı Yazdırın (01)” bölümünden “Başarılı Oldunuz (02)” ekranını etkinleştirebilir, dilerseniz buraya resim ekleyebilirsiniz. “Cevabı Yazdırma (03)” için gerekli metni girebilirsiniz. İsterseniz “Tek Sorunun Cevabını Yazdırma (04)”ü etkinleştirip bununla ilgili gerekli ayarları yapabilirsiniz. Son olarak “Ayarlar ve Metinler (05)” kısmından gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Diğer Ayarlar