6.3.7 Aritmetik Sınav (Arithmetic Quiz)

“Aritmetik Sınav”, öğrencilerin matematik bilgisini test etmek için rahatlıkla kullanabileceğiniz, test tekniğine dayalı bir etkinlik. Matematiğe dair verdiğiniz herhangi bir işlemin cevabını, sorunun altındaki kutulardan seçebilirsiniz. Böylece öğrenciler, kendilerini test edebilirler. Ayrıca puanlama ve harcanan süre takibi imkânı da vardır.

“Aritmetik Sınav” Öğrenci Ekranı

Başlık kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Giriş Metni (03)” kısmına teste başlamadan önce söylemek istediklerinizi yazın. “Quiz Type (04)”ten ne tür bir test yapmak istediğinizi seçin. “Aritmetik İşlem (04)”ten “Toplama, Çıkarma, Çarpma Gibi İşlem Türünü (05)” belirtin. “Maksimum Soru Sayısı (06)”dan en çok kaç soru yazmak istediğinizi seçin.

Temel Ayarlar