6.3.6 Özet (Summary)

Özet; öğrencinin bir metin, video veya sunumdaki önemli bilgileri aktif bir şekilde, kısa ve özlü olarak hatırlamasına yardım eder. Özet içerik türü, öğrencilerin etkileşimli olarak belirli bir konunun öz hâlini oluşturmasına olanak tanır. Aynı zamanda, öğrenci, metnin içindeki anahtar ifadeler arasından doğru olanları seçerek oluşturduğu özetlerle hatırlama seviyesinde eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirmiş olur. Etkinliğin sonunda öğrenciye doğru anahtar ifadelerin tam listesi gösterilir.

“Özet Etkinliği” Öğrenci Ekranı

Başlık kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencerede (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Giriş Metni (03)” kısmına etkinliğin üst kısmında görüntülenecek olan yönergeyi / talimatı yazın.

Temel Ayarlar

“İfadeler” kısmından birinci satıra doğru ifadeyi yazın. İkinci satıra ise olası ifadeyi çeldirici olarak ekleyin. Daha fazla çeldirici kullanmak istiyorsanız “Cümle Ekle (03)”ü tıklayın. Dilerseniz konunun uzunluğuna göre daha fazla ifade (04) ekleyebilirsiniz. İfadeleri daha hızlı yapabilmek için sağ üst köşede bulunan “Metin (05)” alanını veya bu görselde olduğu gibi grafik ara birimi kullanmak için “Varsayılan (06)”yı seçebilirsiniz.

İfadeler Grubu Giriş Ekranı