6.3.3 Tek Seçimli Set (Single Choice Set)

Bu etkinlikte öğrenciler, seçenekler arasından yalnızca bir doğru cevap seçebilir ve anında geri bildirim alabilirler. Ayrıca etkinliğe fazladan sorular eklenebilir ve soru çözümünün ardından ses efekti kullanılabilir. Eğer eğlenceli bir etkinlikle öğrencilerin kendini test etmesini veya konulardan sonra hatırlatıcı kısa sorular çözmesini istiyorsanız bu uygulama tam size göre!

“Tek Seçimli Set” Öğrenci Ekranı

Başlık kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencerede (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “List of Question” bölümünden “Metin” görünümünde düzenlemek için “Textual (03)”ü, “Görüntü” görünümünde düzenlemek için “Default (04)”ü seçin.

Not 1: Bu görünüm “Textual (Metin)” görünümdür. Bir sonraki görselde de “Default (Varsayılan)” görünümü göreceksiniz.

Not 2: “Textual (Metin)” görünümünde sorudan sonraki ilk seçenek doğru, diğer seçenekler yanlış olarak işaretlenecektir.

İlk Ayar Ekranı

“List of Question” bölümünden “Metin” görünümünde düzenlemek için “Textual (01)”i, “Görüntü” görünümünde düzeltmek için “Default (02)”yi seçiniz.

Not: Bu görünüm “Default (Varsayılan)” görünümdür. Bir önceki görselden de “List (Liste)” görünümüne bakabilirsiniz.

“Soru (02)” kısmına sorunuzu yazın. Birinci “Alternative (04)”e doğru cevabı, diğer “Alternative”lere yanlış cevabı yazın.

Soru ve Cevap Ekranı

“Davranış Ayarları”ndan detayları yapılandırın. Kümede bulunan bir sonraki soruya gitmek için “Davranış Ayarları”ndan “Auto Continue (01)”u işaretleyin. Kullanıcıların doğru ve yanlış yanıtları ne kadar süre inceleyebileceğini belirlemek için “Timeout on Correct (02) / Wrong Answers (03)” kısmına milisaniyeyi yazın.

Davranış Ayarları