Bölüm 6: Etkinlik Türleri

6.2.2.7 Görüntü Yan Yana Konumlandırma (Image Juxtaposition)

Öğrencilere iki resmin “öncesi ve sonrası” değişimlerini gösterebilmek için en uygun etkileşimli içeriklerden biridir. Örneğin, gece ve gündüz fotoğraflarını, mevsimleri, insan vücudunun iki farklı katmanını bu şekilde gösterebilirsiniz.

“Görüntü Yan Yana Konumlandırma” Öğrenci Ekranı

Nasıl Yapılır?

Başlık kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencerede (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Heading (03)” kısmına ilk veya ikinci resimde görüntülenecek başlığı girin.

Temel Ayarlar

“Resim (01)” kısmından kullanacağınız ilk resmi yükleyin. “Üst Veri” kısmından metadata bilgilerini girin. “Alt Metin (02)”den ekran okuyucular ve resim görüntülenemediğinde yazacak olan metni girin. “Label for second image (03)”e görüntülenecek olan metni girin. Alttaki geniş çerçevede yazan diğer Image”a ikinci resmi yükleyin.

Ayarlar

“Slider start position in % (01)”den slider’ın iki resim arasında hangi pozisyonda olacağını belirleyin. “Slider orientation (02)”den slider’ın dikey veya yatay konumlandırılması için ayarlamalar yapın. “Slider color (03)”ten “Slider”in rengini seçin.

Diğer Ayarlar