6.2.2.3 Görüntü Karıştırıcı (Agamotto)

Bir dizi görüntü arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları vurgulamak için “Agamotto (Görüntü Sıralama)”kullanabilirsiniz. Zaman içerisinde ortaya çıkan değişiklikleri göstermek için idealdir. Özellikle biyoloji veya coğrafya bölümü öğrencileri için heyecan vericidir. Örneğin, sırasıyla bakılması gereken mevsim geçişlerini hazırlayabilir veya bir ağacın büyüme serüvenini sıralı bir biçimde tek görselde ifade edebilirsiniz.

“Görüntü Karıştırıcı“ Öğrenci Ekranı

Başlık kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencerede (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Heading (03)” kısmından etkinlik görüntülendiğinde gösterilecek ana başlığı girin.

Temel Ayarlar

“Items (01)”den göstermek istediğiniz resimleri sırasıyla yükleyin. “Resim Ekle (02)”den görsel ekleyin. “Label (03)” kısmından görselin altında gösterilecek metni girin. “Description (04)”ten görselle ilgili açıklama girin.

Öge Ayarları

“Start İmage (01)” kısmından etkinlik görüntülendiğinde ilk gösterilecek resmin numarasını seçin. “Display tick marks (02)” etkinleştirildiğinde kaydırma çubuğu her görüntü için bir onay işareti görüntüler. “Display labels (03)” resmin altında kaydırma çubuğunu sürükleyebileceğiniz onay işaretlerinin yanı sıra etiket de görüntülenir.

Davranış Ayarları