Bölüm 6: Etkinlik Türleri

6.2.1.3 Çoklu Etkin Nokta Bul (Find Multiple Hotspots)

Bu içerik türü de “Etkin Noktayı Bul” ile aynı görevi görür fakat farklı olarak “Çoklu Etkin Nokta Bul”, birden fazla doğru cevaba sahip sorular için kullanılır. Örneğin, “Resmin içinde gizlenen DNA sarmallarını işaretleyin.” dediğinizde öğrenciler yalnızca bu sarmalların üzerindeki noktalara tıklayarak doğru cevabı vereceklerdir.

“Çoklu Etkin Nokta Bul” Öğrenci Ekranı

Nasıl Yapılır?

“Çoklu Etkin Noktayı Bul (Find the Hotspots)” etkinliği iki aşamalıdır. Birinci aşamada etkinliğin genel ayarları yapılır. İkinci Aşama: “Background image”

Başlık kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencerede (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri’’ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “The Title of Question (03)” kısmından soruyu veya öğrencilerin yapmalarını istediğiniz işlemi yazın. “Arka Plan Görüntüsü (04)” kısmından etkinlikte kullanacağınız görseli yükleyin.

Birinci Aşama Ayarları
İkinci Aşama: Hotspots

Başlık kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencerede (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Hotspot Name (04)” kısmına erişim noktasının ismini yazın. “Number of correct hotspots that need to be found for question completion (Tamamlanması İçin Bulunması Gereken Etkin Nokta Sayısı) (05)” bölümüne öğrenenin cevaplaması gerekli olan asgari (en az) sayıyı seçin.

İkinci Aşama Ayarları
Resmi Yenile

“Hotspots (01)”tan noktaları doğru seçeneklere yerleştirin.“Feedback if the user selects an empty spot (Öğrenci Etkin Olmayan Bir Noktayı Seçmişse (02)” gerekli uyarı ve geri bildirimi ayarlayın.“Feedback if the user selects an already found hotspot (Öğrenci Etkin Noktayı Seçmişse) (03)” gerekli geri bildirimi yazın.

Etkin Nokta Doğru Seçenek Ayarlama Ekranı