6.2.1.2 Etkin Noktayı Bul (Find the Hotspots)

“Etkin Noktayı Bul”da bir nesne üzerinde belirlediğiniz noktaların üzerine doğru olarak tıklandığında puan alınabilen bir etkinlik oluşturabilirsiniz. Hem teste benzemesi hem de eğlenceli olması öğrenimi oldukça kolaylaştırır. Örneğin, “Hangisi baş tarafımızda bulunan organdır?” sorusundan sonra koyduğunuz resimlerin içine beyni de ekleyerek öğrencilerden beynin üzerindeki noktaya tıklamasını isteyebilirsiniz. Haritada ülke adlandırma, vücudun bölümleri, devre kartlarındaki bileşenler gibi pek çok alanda bu aracı kullanabilirsiniz.

“Etkin Noktayı Bul” Öğrenci Ekran

“Etkin Noktayı Bul (Find the Hotspots)” etkinliği iki aşamalıdır.

Birinci Aşama: “Background image” ilk aşamada etkinliğin genel ayarları yapılır. Başlık kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencerede (Bölüm 5”te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Arka Plan Görüntüsü (03)” kısmından etkinlikte kullanacağınız görseli yükleyin.

Arkaplan Ayarları

İkinci Aşama: “Hotspots (Etkin Noktalar)”ın ayarlarını yapın. “Task Description (01)” kısmından etkinliğinizin yönergesini yazın. “Hotspots” noktalarından ise resminize uygun olan kare veya yuvarlak işaretleme alanını (02), (03) belirleyin. Öğrencinin yanlış noktayı seçmesi durumunda “Feedback if the user select empty spot (04)”e uygun geri bildirim yazın.

Etkin Nokta Ayarı