6.1.8 Paragrafları Sırala (Sort the Paragraphs)

Bir paragrafa ait cümleleri karışık şekilde verdikten sonra öğrencilerden bu cümleleri anlamlı bir paragraf oluşturacak şekilde sıralamalarını isteyebilirsiniz. Bu kalıp, sınava hazırlık testlerinde sık sık görülmektedir. Sadece edebiyat alanında değil bir bilgisayar kodu yazma konusunda da sıralamadan faydalanabilirsiniz.

“Paragrafları Sırala” Öğrenci Ekranı

Başlık kısmındaki Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazıp “Task Description (03)”te etkinliğe ait yönergeyi yazın.

Paragrafları Sıralama Ayarları

Paragrafları düzgün bir sırayla yerleştirin. (01, 02) Yeni paragraf eklemek için “Paragraph Ekle (01)” butonuna tıklayın. “Overall Feedback (02)” bölümünden hangi not aralığında hangi geri bildirimin görüntüleneceğini belirleyin. “Behavioural Settings (03)” bölümünden puanlamanın Doğru Yerleştirilen Paragraf veya Doğru Sıralama”ya göre yapılacağını Ceza Puanı’’ uygulanıp uygulanmayacağını ve Yeniden Deneme”ye ilişkin ayarlamaları yapın. Ayarlar ve Metinler (04)” bölümünden etkinliğin görüntüleneceği “dili” ve görüntülenecek olan “metin ve yönergeleri” düzenleyin.

Diğer Ayarlar