6.1.4 Deneme (Essay)

Bu içerik türünde deneme yazdırmak istediğinizde, anahtar kelimeleri belirleyip öğrenenlerden bu kelimelere odaklı bir metin yazmasını isteyebilirsiniz. Sistem anahtar kelimelerle öğrencinin yazısını karşılaştırır ve uyum oranını çıkarır. Anlık geri bildirim sağlanabilir ve eğer anahtar kelimelerden eksik kalan varsa öğrenciye “konunun ayrıntılarını gözden geçirmeyi” önerir. Örneğin, “Atomun Yapısı” hakkında bir yazı görevi verdiğinizde “proton, nötron, çekirdek gibi” kelimeleri anahtar kelimeler olarak belirleyebilirsiniz. Böylece sistem, öğrencinin yazdığı yazıda bu kelimeleri tarayacak ve puanlama yapacaktır.

“Deneme” Öğrenci Ekranı

Bu etkinlikte, Moodle henüz sonuçlara dair verileri “Not Defteri”ne puan olarak kaydedemediği için bu etkinlik değerlendirmede kullanılmamalıdır.

Başlık kısmındaki Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencerede (Bölüm 5”te anlatıldığı gibi) Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. Başlık (02)” kısmına etkinliğin ismini yazın. “Task Description (03)” kısmına öğrencilerin ne hakkında yazması gerektiğine dair kısa bir yönerge yazın. “Media (03)” kısmından etkinliğe medya eklemek isterseniz medyanın türünü seçebilirsiniz. “Help Text (04)” alanı, “ne yazılması” gerektiği hakkında “rehberlik” amaçlayan bölme kısmıdır. İşi detaylandırabilirsiniz.

Temel Ayarlar

“Introduction (01)” bölümüne metninizi girin, “Simple Solution Text (02)” bölümüne; öğrencinin, “Çözümü Göster” düğmesine tıkladığında göreceği metni girin.

Metin Girişi

“Kelime (Keyword) Ekle (01)” bölümünden yeni kelime ekleyebilir, “Keyword (02)” kelime girişini yapabilirsiniz. “Çeşit (Variation) Ekle (03)” butonuna “Anahtar Kelimenin (04)” benzerleri varsa yazın. (Örneğin, his/duygu) “Points, Options and Feedback (04)”ten geri bildirimleri ayarlayın.

Kelimeler ve Türev Giriş Ekranı

Davranış Ayarları ve İpuçları

“Minimum (01)” ve “Maksimum (02)” karakter (sözcük değil) sayısını belirtin. Yalnızca geri bildirim almak istiyorsanız “Puanlama (04)”ü kapatın. Büyük ve Küçük Harf Duyarlılığı (04)” ve diğer ayarları yapın.

Davranış Ayarları