6.1.3 Kelimeleri İşaretle (Mark the Words)

Öğrenci, yönergelere uygun olarak metinden istenen kelimeleri seçer ve seçimin doğru veya yanlış olmasına bağlı olarak artı veya eksi puan alır. Dil bilgisi, dil öğretimi gibi çalışmalarda oldukça kullanışlıdır.

“Kelimeleri İşaretle” Öğrenci Ekranı

Başlık kısmındaki Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencerede (Bölüm 5”te anlatıldığı gibi) Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. Başlık (02)”ye etkinliğin ismini yazdıktan sonra “Task Description (03)” alanından etkinlikte istenen görevle ilgili yönergeleri yazıp Textfield (04)”ten cümlenizi yazın. Doğru cevap olan kelimenin başına ve sonuna yıldız işareti (*) koyun.

Ayarlar

Not 1: Eğer kelimenin kendisinde yıldız varsa ve doğru kelimeniz oysa ikinci bir yıldız eklemeniz gerekir.

Not 2: Bu etkinlik türünde cümle işaretlemenize izin verilmez, sadece kelimeleri işaretleyebilirsiniz.