6.1.2 Kelimeleri Sürükle (Drag the Words)

Eksik bir cümleyi tamamlamak veya kelimeleri eşleştirmek için kullanılabilecek bir etkinlik türüdür. Öğrenenler, doğru kelimeleri, cümlelerin içindeki boşluklara sürükleyip bırakır.

Bu uygulama, edebiyat ve dil kursları için oldukça faydalıdır ve genç öğrenciler için kolay bir aktivitedir. Günümüzde, özellikle dil öğretimindeki mobil uygulamalarda bu yöntem sıklıkla tercih edilir. Ayrıca araç, tek başına kullanılabildiği gibi
“Soru Seti, Etkileşimli Video ve Sunum”larla birlikte de kullanılabilir.

“Kelimeleri Sürükle” Öğrenci Ekranı

Başlık kısmındaki Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencerede (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin.

Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazdıktan sonra Görev Tanımlaması (03)” kısmında görevle ilgili yönergeyi yazın.

Metin (04)” alanına elinizdeki paragrafın tamamını yazdıktan sonra yerinin boş kalmasını ve sürükleme işleminin yapılmasını istediğiniz kelimelerin başına ve sonuna yıldız işareti (*) koyun. Eğer ipucu vermek istiyorsanız kelimeden sonra iki nokta üst üste işaretini (:) kullanın.

“Toplam Geri Bildirim (05)”ten puan ayarlamasını yapın. “Etkinlik Ayarları (06)”dan detayları yapılandırın.

Ayarlar