Bölüm 3: İçerik Geliştirmeye Giriş

3.3.4 Diğer Etkinlikler İçin Geri Bildirim Ayarları

Etkinliklerde öğrencilere biçimlendirici geri bildirimler sağlamak, öğrencilere öğrenme yoluculuklarında yoldan sapmadan hedeflerine ulaşmalarında önemli bir destek sağlar.

H5P’deki geri bildirimleri otomatikleştirmek mümkündür. Hazırlanmış otomatik geri bildirimler öğretmene zaman kazandırırken öğrencilere de kendi hızlarında öğrenme yolculuklarında kılavuzluk yapar.

Geri bildirim ile ilgili gerekli düzenleme yapılmayan H5P etkinlikleri, öğrenenlere verdikleri cevabın doğru veya yanlış olduğu ile ilgili bildirimde bulunurken özelleştirilmiş geri bildirimlerle H5P’deki farklı etkinliklere farklılaştırılmış geri bildirimler girmek mümkündür.

Yukarıdaki bölümde en çok kullanılan üç farklı etkinlik ve soru türünde geri bildirimler için adım adım detaylı bilgiler verdik. Aşağıdaki bölümde, geri bildirim türleri ve bunların hangi H5P etkinliklerinde kullanılabileceğine ilişkin bir tablo bulunmaktadır. Bu etkinliklerin geri bildirim girişleri için yukarıdaki örnekleri ve son bölümdeki etkinlikleri tek tek ele aldığımız bölüme bakabilirsiniz.

Bireysel Cevaplara Dayalı Geri Bildirim

Öğrenci, seçtiği her doğru veya yanlış cevaba göre özelleştirilmiş geri bildirim alabilir.

• Kelimeleri Sürükleyin
  • Çoktan Seçmeli
  • Doğru-Yanlış
  • Dallanma Senaryosu

Genel Puana Dayalı Geri Bildirim

Öğrenci genel puana veya yüzdeye göre özelleştirilmiş geri bildirim alabilir.

• Sürükle ve Bırak
  • Kelimeleri Sürükleyin
  • Boşlukları Doldurun
  • Kelimeleri İşaretle
  • Çoktan Seçmeli
  • Tek Seçenekli Set
  • Özet
  • Deneme
  • Dallanma Senaryosu
  • Paragrafları Sırala
  • Bulmaca
  • Resim Seçimi

Video Geri Bildirimi

Öğrenci, puanlarına göre geri bildirim içeren bir video izleyebilir.

Model Cevap

Öğrenci yanıtlarını bir model yanıtla karşılaştırabilir.

• Deneme