Bölüm 3: İçerik Geliştirmeye Giriş

3.3.1 Doğru / Yanlış İçerik Türü İçin Geri Bildirim

H5P, her iki cevap için de geri bildirimde bulunma imkânı sağlıyor. Geri bildirim girildikten sonra öğrenen cevap verdiğinde bir geri bildirim görüntülenecektir.

Öğrenene Geri Bildirimin Yapıldığı Hâli

Geri bildirime ilişkin yukarıda ifade ettiğimiz görüşlere karşın bazı durumlarda geri bildirime ihtiyaç olmayabilir. Uygulamada hedeflenen konunun tekrarını gerçekleştirmek veya pekiştirme yapmak ise geri bildirime ihtiyacınız olmayacaktır. Geri bildirimin istenip istenmemesinde sorunun nasıl hazırlandığı ve öğrencinin etkinliği hangi amaçla kullanacağı da önemlidir. Öğrenci bir konuyu öğrenmek için yeterli motivasyona sahip midir? Yoksa doğru cevabı seçerek puan mı almak istemekledir.

Doğru / Yanlış soru türü için geri bildirimleri “Davranış Ayarları (01)” bölümünü genişlettikten sonra görebilirsiniz. İlk olarak “Doğru Cevap İçin Geri Bildirim (01)”i ve hemen altında yer alan “Yanlış Cevap İçin Geri Bildirim (02)”yi girebilirsiniz.

Öğrenene Geri Bildirimin Yapıldığı Hâli
Doğru-Yanlış Seçenekleri İçin Geri Bildirim