Bölüm 6: Etkinlik Türleri
6.8.3 Yapı Çözümleme Şeritleri (Structure Strips)
“Yapı Çözümleme Şeritleri”, bir öğrencinin alıştırma kitabındaki bir sayfanın kenarına yapıştırılan yer işareti gibi düşünülebilir. Şeritler açık alanlara bölünmüş olup her alan öğrencinin oluşturduğu yazı veya kompozisyon parçası içindeki bir paragrafı temsil eder. Her alan, o paragrafa nelerin dahil edileceğine dair bilgi ve rehberlik içerir. Alanın büyüklüğü, öğrencilerin o bölüme ne kadar yazması gerektiğini kabaca gösterir. Bu nedenle giriş bölümü, makalenin gövde metnindeki ana unsur bölümden daha küçük olacaktır. Bu şeritler öğrencinin defterinin kenarına yapıştırarak ne yazacağı ve nasıl yazacağı konusunda bir olarak kullanılır.
Nasıl Yapılır?
“Başlık” bölümündeki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencereden (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. Hemen altında yer alan kısımdan, isterseniz, “görüntü, ses veya video” ekleyebilirsiniz. “Task Description (03)” etkinliğe ait “Yönergeyi (04)” yazın.
“Section” bölümünden yeni bölümler ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz bölümlerin “Title (01)” kısmına bölümün adını yazın. “Hints (02)” kısmına ipuçlarını yazabilir, “Weight (03)” bölümünden “Bölümün Ağırlığını” ve hemen altından “Kutunun ve Metnin Rengini” ayarlayabilirsiniz.