Bölüm 6: Etkinlik Türleri
6.2.2.2 Görüntü Sıralama (Image Sequencing)
Öğrenci, verilen resimleri doğru şekilde sıraya koyar. Oyun gibi bağlantı kurar ve adım adım ilerler. Öğrenmenin eğlenceli başka bir yolu daha! Örneğin, gezegen resimlerini karışık sırada verip öğrencilerden bunları doğru sıralamalarını veya bir hastalığın teşhis aşamalarına ait karışık şekilde verilen resimleri doğru sıralamalarını isteyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
“Başlık” kısmındaki “Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencerede (Bölüm 5”te anlatıldığı gibi) “Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. “Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Task Description (03)” kısmından etkinlikte öğrenenler için gerekli yönergeleri yazın. “Alternate Task Description (04)” görme engelli öğrenciler için alternatif yönergeyi yazın. “Images” kısmından etkinlikle ilgili diğer ayarları tamamlayın.
“Image (01)”den görüntüyü yükleyin ve Bölüm 5’te söz edilen şekilde telif bilgilerini girin. “Image Description (02)” görüntünün ne olduğunu bilmeyenler için kısa bir tanım girin.
“Audio Files (03)” ihtiyaç olması durumunda ses dosyasını yükleyin. (Dil etkinlikleri için özellikle önemli olacaktır.) “Image Ekle (04)” görselleri sırasıyla yerleştirerek aynı işlemleri tekrarlayın. “Behavioural settings (05)”ten “Davranış Ayarları”na ilişkin gerekli düzenlemeleri yapın. “Ayarlar ve Metinler (06)”dan gerekli ayarları yapın.