Bölüm 6: Etkinlik Türleri

6.1.5 Gelişmiş Boşlukları Doldur (Advanced Fill the Blanks)

“Gelişmiş Boşlukları Doldur” aracının “Boşlukları Doldur” aracından temel farkı, belirli bir yanlış cevap için geri bildirimde bulunabilmesi ve öğrenenlere açılır menüden seçebilecekleri cevaplar sunulabilmesidir. Bunu yine dil öğretiminde ve literatür incelemelerinde kullanabilirsiniz.

 

“Gelişmiş Boşlukları Doldur” Öğrenci Ekranı

Nasıl Yapılır?

Başlık kısmındaki Üst Veri (Metadata) (01)” düğmesine tıklayarak açılan pencerede (Bölüm 5’te anlatıldığı gibi) Telif ve Üst Veri”ye ilişkin bilgileri girin. Başlık (02)” kısmında etkinliğin ismini yazın. “Media (03)” kısmından etkinliğe medya eklemek isterseniz medyanın türünü seçebilirsiniz.

 

Temel Ayarları

“Task Description (01)” kısmına öğrencilerin ne hakkında yazması gerektiğine dair kısa bir yönerge yazın. “Boşlukları (02)” en az üç alt çizgiyle işaretleyin.

 

Yönerge Ayarları

“Blank used the text (1)” bölümünden kırmızı (*) ile işaretli alanlar doldurulması gereken zorunlu alanlardır. “Correct Answer (02)” kısmına doğru cevabı, hemen altında yer alan “Hint (03)” kısmına ise ipucunu yazın. Eğer yanlış cevap girecekseniz “İncorrect Answer Ekle (04)”e tıklayarak yanlış cevabı ve buna ait yanlış “Cevap Bildirimini (05)” boşlukta görüntülenecek “İpucuna Dair (07)” seçimi yapın. “Davranış” ayarları ile ilgili gerekli ayarları yapmayı unutmayın.

 

Ayarlar

Notlar:

1. Alternatif doğru / yanlış cevaplar için “/” işareti kullanın.

2. Çözümlerin metnin içinde yer almamasına dikkat edin.

3. Geri bildirimde yanlış cevap verildiği takdirde öğrenenin dikkatini çekmek istediğiniz ipucu kelimeleri öne çıkarmak için o kelimelerin başına ve sonuna ünlem (!!) işareti ekleyin.

Lisans

 Creative Commons Atıf-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı için ikon

H5P ile İçerik Geliştirme Copyright © 2023 by Zeki Tuman is licensed under a Creative Commons Atıf-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı, except where otherwise noted.

Bu Kitabı Paylaş