5. Bölüm: iDevice’lar

5.3.3. SCORM Sınavı

Bu iDevice’ı öğrenciye bir veya daha fazla çoktan seçmeli soru sormak için kullanabilirsiniz. “SCORM Sınavı”, iDevice “Çoktan Seçmeli”ye benzer. Ancak SCORM Sınavı; elde ettiğiniz notları, herhangi bir Öğretim Yönetim Sisteminin sonuç değerlendirme kısmına aktarmanıza olanak tanır.

iDevice’lar listesindeki “Etkileşimli Alıştırmalar” bölümünden iDevice “SCORM Sınavı”nı seçtiğinizde eXeLearning’inizde aşağıdakiler gösterilecektir:

scorm
Görsel 5.10 Zeki TUMAN. SCORM. (CC BY-SA)
“Başlık” kısmından iDevice için bir başlık oluşturabilirsiniz.

“Soru” alanına sorunun metnini yazabilirsiniz. Sorulmak istenen net bir şekilde ifade edilmelidir. Belirsiz olma eğiliminde oldukları için olumsuz öncüllerden kaçınmak gerekir.

“Seçenekler” alanına, mevcut yanıt seçenekleriyle metni yazabilirsiniz. Alanın sağındaki butondan doğru seçeneği işaretleyin. “Başka Seçenek Ekle” butonuna tıklayarak yeni seçenekler ekleyebilirsiniz. Her zaman 3 ile 4 arasında bir cevap seçeneği eklemenizi tavsiye edilir.

“Başka soru ekle” butonuna basarak iDevice üzerinde yeni sorular ekleyebilir ve geçme katsayısını seçebilirsiniz.

Sonunda sistem doğru cevapların yüzdesini verir: “Puanınız %100”

eXe Alıştırması: SCORM Sınavı Oluşturun

Aşağıdaki adımları takip edin:

1. “eXeAlıştırma.elp” dosyanızı açın.
  2. “Etkileşimli Alıştırmalar” listesinden “SCORM Sınavı” nı seçin. Etkinliğiniz için bir “Başlık” girin.
  3. “Soru” alanında her birinde üç olası seçenek bulunan iki soru oluşturun.
  4. “Seçenekler” alanına, mevcut yanıt seçenekleriyle metni yazın. Alanın sağındaki butondan doğru seçeneği işaretleyin. “Başka Seçenek Ekle” butonuna tıklayarak yeni seçenekler ekleyebilirsiniz.
  5. “Başka Soru Ekle” butonuna basarak yeni sorular ekleyebilir ve geçme katsayısını seçebilirsiniz.
  6. Bittiğinde, sonucu görmek için “Onay Düğmesi”ne tıklayın.
  7. Değişiklikleri kaydedin (Dosya > Kaydet).