5. Bölüm: iDevice’lar

5.4. Oyunlar

Etkileşimli oyun etkinliklerinin oluşturulması esasına dayalı iDevice setidir. Bu iDevice’lar, yeni kodlar üretebilecekleri bir puandan, erişim kodlarını yazdıktan sonra etkinlikleri sunma imkânı verir.

• Kelime Bulma: Tanımı verilen bir terimi tamamlayın.
  • Kilitle: Geri bildirimin şifre korumalı olduğu etkinlikler oluşturmanıza olanak tanır.
  • Tamamla: Öğrencilerin cevapları yazarak, seçerek veya sürükleyerek bir metindeki boşlukları tamamlamaları gereken etkinlikler oluşturmanıza olanak tanır.
  • Meydan Okuma: Kaçış odası tipi oyunlar oluşturmanıza izin verir. Oyuncular, son mücadeleyi çözmeden önce farklı zorlukları aşmalıdır.
  • Tanımla: Belirli sayıda ipucunun yardımıyla oyuncunun bir karakteri, bir nesneyi veya bir sorunun çözümünü keşfetmesi gereken etkinliklerin oluşturulmasına izin verir.
  • Harita: Sıcak noktalarla görüntü haritaları oluşturmanıza olanak sağlar.
  • Matematik İşlemleri: Öğrencilerin sonucu, işlemi veya operandlardan birini bulmak zorunda kalacakları temel matematik işlemleriyle (toplama, çıkarma, çarpma, bölme) aktivitelerin oluşturulmasına izin verir.
  • Matematik Problemleri: Rastgele temel matematiksel problemler oluşturmaya izin verir.
  • QuExt: Birden fazla cevap içeren hızlı soru oyunu.
  • A-Z Soru Oyunu: Kelimelerle oynayın (A’dan Z’ye).
  • Seçimli Sınav: Kullanıcının soruda belirtilen sıraya göre farklı seçenekleri düzenlemesi gereken, bir veya daha fazla doğru seçenekli ve soru-cevap tipi ile birden fazla doğru cevabı olan sorulara dayalı oyunlar oluşturmanıza olanak sağlar.
  • Bulmaca: Metin, resim ve sesleri kullanarak kelime arama etkinlikleri oluşturmanızı sağlar.
  • Hafıza Oyunu: Görüntüler, sesler ve/veya zengin metin içeren hafıza kartlarıyla etkinlikler oluşturmanıza olanak sağlar.
  • TriviExt: Klasik “TriviExt” oyununun versiyonu.
  • VideoQuExt: Bir video hakkında çeşitli cevaplar içeren hızlı soru oyunu.

Tüm oyunlar, bir ÖYS’ye yüklendiğinde derecelendirmeleri kaydedecek şekilde yapılandırılabilir.