5. Bölüm: iDevice’lar

5.3.4. Karışık Liste

Bu iDevice’ı öğrencinin, her bir öğenin sağ tarafında görünen “Ok İşaretleri”ne tıklayarak önerilen öğeleri yukarı veya aşağı taşıması için kullanabilirsiniz.

Görsel 5.11 Zeki TUMAN. Karışık Liste. (CC BY-SA)
Öğeleri doğru sırayla ekleyin. Program, öğrencinin bunları doğru yerleştirmesi için karışık bir şekilde sunacaktır. Başka yönergeler ekleyebilir, geri bildirim düğmesini ve metnini değiştirebilirsiniz.

eXe Alıştırması: Karışık Liste Oluşturun

Aşağıdaki adımları takip edin:

1. “eXeAlıştırma.elp” dosyanızı açın.
  2. “Etkileşimli Alıştırmalar” listesinden “Karışık Liste”yi seçin. Etkinliğiniz için bir “Başlık” girin.
  3. Bazı yönergeler yazın ve öğeleri doğru sırayla girin.
  4. Kontrol için “Düğme Metni”ni yazın. Ardından hem doğru hem de yanlış cevap için “Geri Bildirim” metinlerini girin.
  5. Bittiğinde sonucu görmek için “Onay Düğmesi”ne  tıklayın.
  6. Değişiklikleri kaydedin (Dosya > Kaydet).