6. Bölüm: Aktarma ve Yayımlama
6.2.3. Diğer Web Platformlarında Yayımlama
BSCW’de Yayımlama
BSCW (İşbirlikli Çalışma için Temel Destek), kooperatif ve sosyal çalışma için bir araçtır. Kayıt yaptırabilir ve materyallerinizi barındırabileceğiniz 1 GB’lık bir alan alabilirsiniz. Aşağıdaki video tüm kayıt ve dosya yükleme sürecini açıklamaktadır ( Juan José de Haro tarafından hazırlanan bu sunuma da erişebilirsiniz).
Anthony Monk. BSCW’de Yayımlayın. ( CC BY )
Graasp’da Yayımlama
Graasp, Avrupa Topluluğuna aittir ve amacı eğitim materyalleri oluşturmak ve barındırmaktır. Aşağıdaki videoda hem kayıt olmak hem de materyalinizi yayımlamak için tüm bilgiler verilmiştir(Juan José de HAro’nun bu sunumuna da erişebilirsiniz).
Anthony Monk Graasp’ta Yayımlayın. ( CC BY )
Vish’de Yayımlama
ViSH, eğitim faaliyetlerini yürütmek için eğitim kaynaklarının oluşturulmasına odaklanan bir İşbirlikçi Sosyal Ağdır. Juan José de Haro’nun aşağıdaki sunumu, nasıl kullanılacağını açıklıyor:
Procomún’da Yayımlama
Procomún, öğretmenler için bir Sosyal Ağ ile ilişkili bir Açık Eğitim Kaynakları platformudur. Kullanıcılar tarafından indirilmek veya doğrudan kullanılmak üzere hazırlanmış Creative Commons lisansları altında standartlaştırılmış bir şekilde (LOM-ES) sınıflandırılmış ve kataloglanmış öğrenme kaynaklarını bulabileceğiniz bir web alanıdır. İlişkili Sosyal Ağ sayesinde, aynı zamanda eğitim topluluğu için kaynakları, fikirleri ve deneyimleri paylaşabilecekleri bir buluşma noktası hâline gelir.
Bu nedenle şimdi kaynaklarınızı bu platformda yayımlama prosedürünün ne olduğunu göreceksiniz.
Yazarların eserlerini internete serbestçe yayımlamalarına izin veren ve söz konusu eserlerden yapılabilecek kullanımları sınırlayan ücretsiz lisans modelleri.
Procomún’da bir Öğrenme Kaynağı yayımlamak için izlemeniz gereken adımların neler olduğunu öğreneceksiniz. Procomún’da yayım yapabilmek için önceden kayıtlı ve tanımlanmış olmanız gerektiğini unutmamak önemlidir.
Bu videoda bu işlemi kolaylaştıracak yönergeleri takip edebilirsiniz.
INTEF. Procomún’da Yayımlama. ( CC BY )