Bölüm 6: Kütüphaneciler İçin Creative Commons

5.2 Açık Eğitim Politikalarının Uygulanması

Çoğu açık eğitim politikasının amacı; kamu (veya vakıf) tarafından desteklenen eğitim kaynaklarının 5R izinleriyle kamuya açık olmasını sağlamaktır. Konu, açık eğitim politikalarının uygulanması olduğunda birçok insan önemli bir role sahiptir. Destek veren kurum ve program görevlilerinin açık politikayı anlamaları, finansmandan faydalananlara bunun önemini sözlü ve yazılı olarak iletmeleri ve politika koşulları kapsamında toplumun açık lisanslı içeriğe tam erişebildiğini kontrol ederek durumun takibini yapmaları gerekmektedir.

Üniversite / yüksek okul yönetimi, açık pedagoji / uygulamalara yönelik olarak AEK hazırlayan, yeniden düzenleyen, paylaşan ve uyarlayan ve/veya derslerini yeniden tasarlayan öğretim kadrosuna tam destek sağlamalıdır (örneğin tam zamanlı AEK / AE).

Kurumlar ayrıca açık eğitim çalışmalarıyla uğraşan öğretim görevlilerinin terfi ve kıdem inceleme dönemlerinde (cezalandırılmak yerine) ödüllendirilmelerini sağlamak için terfi ve kıdem süresine ilişkin politikalarını gözden geçirebilir ve (ihtiyaç varsa) değiştirebilirler.

Creative Commons Copyright © 2023 by Boğaziçi Üniversitesi Dijital Eğitim Koordinatörlüğü is licensed under a Creative Commons Atıf-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı, except where otherwise noted.