Bölüm 5: Eğitmenler İçin Creative Commons

5. Kurumunuzu Açık Hâle Getirmek

Öğrenme Hedefleri

• Açık eğitim hedeflerinize ulaşmanız için politika gerekip gerekmediğini ve gerekiyorsa neden gerektiğini saptayabileceksiniz.
  • Açık eğitim politikası seçeneklerini anlayabileceksiniz.
  • Mevcut kurumsal politikalarınızı değerlendirebileceksiniz.
  • Kurumsal, açık bir politikanın nasıl geliştirileceğini bileceksiniz.

Neden Önemli?

Dünyanın dört bir köşesindeki eğitim kurumları, eğitimcilerini, personelini ve öğrencilerini AEK kullanma, revize etme ve paylaşma konusunda yeni açık eğitim uygulamalarıyla ve bunları uygulayan topluluklarla nasıl destekleyeceklerini anlamaya çalışıyorlar. Eğitim kurumlarının yöneticileri, açık eğitimi desteklemek ve teşvik etmek için çeşitli politik araçları nasıl kullanabilirler?

Sizin İçin Neden Önemli?

Açık eğitim eserlerinizi destekleyen kurumsal ilkeler olsaydı ne olurdu? Derslerini açık hale getirecek şekilde yeniden tasarlamak isteyen eğitimcilere para ve zaman verilmiş olsaydı ne olurdu? Eğitim kaynaklarını ve / veya araştırmalarını paylaşanları ödüllendiren terfi ve kıdem programları olsaydı ne olurdu? Açık eğitimi destekleyen ilkelerin siz ve öğrencileriniz üzerinde ne gibi etkileri olabilir?

Creative Commons Copyright © 2023 by Boğaziçi Üniversitesi Dijital Eğitim Koordinatörlüğü is licensed under a Creative Commons Atıf-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı, except where otherwise noted.