Bölüm 3: CC Lisansının Yapısı

3. Lisans Türleri

Öğrenme Hedefleri

• CC lisans ailesini açıklayabileceksiniz.
  • Farklı CC lisans ögelerini tanımlayabileceksiniz.

Neden Önemli?

Neden birçok farklı Creative Commons lisansı var?

Tek bir Creative Commons lisansı yoktur. CC lisans ailesi (altı farklı CC lisansını içerir) ve CC0 kamu malı atfı, eser sahiplerine birtakım seçenekler sunmaktadır. Bu seçenekler ilk bakışta karmaşık görünebilir fakat yakından incelendiğinde aslında basit oldukları anlaşılır.

Sizin İçin Neden Önemli?

Oluşturduğunuz ve özellikle gururlandığınız bir eseri veya bilimsel makaleyi düşünün. Onu başkalarıyla paylaşırsanız üzerinde değişiklik yapılmasına veya ticari amaçla kullanmalarına izin verir misiniz? Neden izin verirsiniz veya vermezsiniz?

Creative Commons Copyright © 2023 by Boğaziçi Üniversitesi Dijital Eğitim Koordinatörlüğü is licensed under a Creative Commons Atıf-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı, except where otherwise noted.